Öppen repetition av Den starkare med Slussens Teatersällskap.

En öppen repetition av Strindbergs pjäs Den starkare med Angelika Roberts, Anna Kihlander samt regissör Roger Janerfors.

På Backstage ges en öppen repetition av August Strindbergs pjäs "Den starkare". I "Den starkare" möter en gift kvinna, Fru X, väninnan Fröken Y på ett kafé. Fru X inser successivt att väninnan har varit hennes rival om den äkta mannen. Pjäsen hade premiär på Dagmarteatret i Köpenhamn 1889 men drygt 130 senare är ämnet lika aktuellt. Anna Kihlander och Angelika Roberts spelar de två kvinnorna och Roger Janerfors regisserar.

"Den starkare" kommer att visas i sin helhet under 2021/2022 som första uppsättning av den nybildade föreningen Slussen Teatersällskap, som har fokus på närodlad teater. Under hösten 2021 kommer Slussens Teatersällskap att bjuda in till workshops i bl.a grundläggande teaterträning för gruppbildande, IMPRO, sång/röstträning, dansträning samt manusarbete. Målet därefter är att under våren 2022 arbeta med ett nyskrivet sommarspel med mycket lokal historisk förankring. Initiativtagare är Roger Janerfors och allt sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.