Allkonstnär Mikael Mareld

Mikael Mareld, mångsysslare av rang, kommer under helgen att presentera en del av sin kreativa arsenal på "Andra Sidan"

På platsen "Andra sidan" kommer ett axplock av Mikael's konst och hantverk, primärt men inte exklusivt akvarell och trä, att finnas tillgänglig vid marknaden.

Vid två tillfällen varje dag kommer han även att uppträda och framföra antingen spoken word eller musik.

Med kreativitet som kärnan använder Mikael en rad av olika uttryck för att formulera den upplevelse som i folkmun kallas livet. Oavsett om det är genom musik, poesi och spoken word eller en variation av konst och hantverk förblir syftet detsamma. Att komma tillbaka och återkoppla till essensen av varandet.

Mikael's texter är präglade av en tydlig känga till det politiska systemet och den problematiska relation vi har till vår omvärld. Rak och tydlig kritik varvas med existensiell klarhet och utmaningen att skapa sin egen väg i ett väl upptrampat landskap.

Musiken han skapar är en blandning av en rad olika genrer och kan variera från lugna beats, väl lämpade för lounge, till ett något som bättre hör hemma på en svartklubb klockan fyra på morgonen. Med en stor dos av experimenterande vilja och improvisation samt en nyfunnen kärlek för elektroniska maskiner kommer denna, i grunden trummis, att leverera musik väl lämpad för en lugn och mysig dag vid Höggeröd Vatten.