- AINA VAR EN SJÖLUFFARE - musikteater för barn 5-9 år

"Aina var en sjöluffare", en musikteater om en ung kvinna som for jorden runt på äventyr. För barn 5 - 9 år och vuxna.

"AINA - EN SJÖLUFFARES ÄVENTYR"
Detta är den sanna berättelsen om Aina Cederblom.

För 100 år sedan valde hon att lämna Göteborgs hamn i sin lilla motorbåt Rospiggen. Helt ensam begav sig den unga Aina ut på de stora haven. Hon var med om fantastiska äventyr och utförde stordåd ingen hade kunnat drömma om.

I musikföreställningen Aina - en sjöluffares äventyr får vår unga publik följa med in i en värld, full av spännande, farliga, osannolika och roliga situationer. Vi får åka med Aina till Europa, till Colombo på Sri Lanka, till Indien och Tibet där hon hamnade i fängelse och lyckades fly. På väg till Grönland möttes hon av gigantiska isberg. Det var där, på ishavet, som motorn gick sönder…

Aina var annorlunda men framförallt var hon sig själv. En frimodig, viljestark person som var med om otroliga äventyr tack vare att hon inte lät sig stoppas, trots att hennes omgivning gång på gång försökte få henne att stanna hemma.

Den 29 augusti ”Aina- work-in-progress” kommer publiken få ett litet smakprov och framförallt höra sångerna som komponerats till föreställningen som kommer ha premiär i slutet av november. Delar av scenografin kommer också finnas på plats. Och Lotta Sjölin Cederblom och Henrik Cederblom som spelar i föreställningen naturligtvis!

Fri entré
https://www.youtube.com/watch?v=QpsLFxoQIFo.

Spelas utomhus på Li Vinthagens gård i Ekobyn kl 13.15 på söndag.

Manus/Regi:

Gunilla Johansson Gyllenspetz

Musik:

Lotta Sjölin Cederblom

Henrik Cederblom

Sångtexter:

Lotta Sjölin Cederblom

Henrik Cederblom

Gunilla J Gyllenspetz

Scenografi/Kostym:

Jens Langert

Producent:

Possibilitas

Med stöd av: Göteborgs stad,
Kulturrådet, Folkuniversitetet