Guidning, köp plantor och fika i Skogsträdgården Ravinen.

Upplev, fika och köp plantor i vackra Skogsträdgården Ravinen. Visning med skogsträdgårdskunniga Joakim Wenner kl.14.30.

Skogsträdgården Ravinen ligger i Utsikten ekobys mitt. Som besökare kan du själv vandra runt, följa stigar och skyltar och lära dig lite om hur en skogsträdgård fungerar. Under hela dagen serverar vi enklare fika och säljer plantor som passar i en skogsträdgård.
Klockan 14.30 är det visning med Joakim Wenner, trädgårdsmästare verksam på Tjörn och kunnig på skogsträdgårdar. Ett ypperligt tillfälle att få veta mer och att lära känna Skogsträdgården Ravinen bättre.
En skogsträdgård är ett odlingssystem, där vi försöker härma och dra nytta av de ekologiska principer och funktioner som bygger upp naturliga skogar och gör dem till produktiva, hållbara och friska ekosystem. Skogsträdgården domineras av fruktträd, bärbuskar och många andra nyttiga växter. Den planeras så att de naturliga processerna hjälper istället för motarbetar odlaren, och kan därför ge en god skörd av frukt, bär, nötter, bladgrönt, medicinalväxter och mer därtill mot en liten arbetsinsats.
Träden i Skogsträdgården Ravinen har haft ett par decennier på sig att etablera sig. Under senaste åren har gångar och dammar anlagts, en skyddande gärdesgård byggts och en förening bildats. Buskar och ätliga perenner börjar breda ut sig mellan träden.
Varmt välkomna!