28-29 augusti 2021

Under två dagar bjuds besökare på ett smörgåsbord av händelser för alla sinnen.

Ett pärlband av aktörer i ett fyrverkeri av händelser utmed en slinga på nordöstra Orust.

Vi har satt vår spotlight på nordöstra Orust och funnit ett rikt myller av verksamhet i ett naturskönt kulturlandskap. I nuläget har vi identifierat närmare 90 aktörer belägna på den här delen av ön. Med BACKSTAGE Orust vill vi samla dem, manifestera dem och låta besökare upptäcka rikedomen här på nordöstra Orust. Det är här det händer!

Snart går startskottett för det årligt återkommande eventet BACKSTAGE Orust där vi lyfter fram det kreativa Orust. Under två dagar får ni ta del av ett pärlband av aktörer i ett fyrverkeri av händelser på flera platser runt om på nordöstra Orust

Eventet startar med en pampig invigning kl 13.00 lördagen 28:e augusti på Återbruket i Vräland. Sen kan ni besöka de olika aktörerna på platser som finns utmärkta på vår digitala karta under lördagen och söndagen.

För utförligt program och karta – SE HÄR.

På söndag 29:e augusti kommer vår jublande avslutning att ske i Utsikten ekoby (lilla Krossekärr) där den sista programpunkten beräknas starta kl. 20.00.

Vi hoppas att ni kommer och tar del av detta rika smörgåsbord av kultur och upplevelser för alla sinnen.

…snart kommer ni att kunna ta del av vår digitala karta över alla händelser som kommer att ske under BACKSTAGE Orust här.

Där finns:

Kulturutövare, Kulturella näringar,Kulturföreningar & andra föreningar,Hembygdsgårdar, MUMA, Kyrkor, Bibliotek, Kulturhuset Kajutan, B&B, Kaféer och andra matställen, Odlare, Skogsträdgård & andra trädgårdar en kan besöka, Kultur- & Vandringsleder, Återbruket, Loppisar, Konsthantverkare, Waldorfskolan, Naturen, Havet, Gårdsmuseum, Gårdsbutiker, EKO by, Kulturhistoria, Innovativ arkitektur, Slussens pensionat…

NI finns där!

Vi som arrangerar Backstage är en av arbetsgrupperna i föreningen spotlightORUST– en paraplyförening för utveckling av nordöstra Orust där kultur är motorn.

Kontakt:
backstage@spotlightorust.se

Här kan du ladda ned vår informationsfolder